Raamwerk
iris 6 februari 2018

Voor het open gastcollege van 6 maart is het jong aanstormend talent Raamwerk uitgenodigd.

Dat dit bureau net de Belgian Building Award voor jonge architecten won verbaast ons allerminst. De jury prees hun logische en bouwbare architectuur. Als ontwerpers proberen ze geschiedenis en traditie te integreren in persoonlijke verhalen. Prijzen komen en gaan, maar waar rook is is vuur. Deze award onderstreept de gedrevenheid en het talent waarmee Gijs De Cock, Freek Dendooven en Jon D’haenens hun architectuurpraktijk vormgeven.

Ze werken doelgericht aan kwalitatieve ruimte waarbij daglicht, materiaalgebruik en verhoudingen belangrijke troeven zijn. Hun jonge werk toont een groot ontwerpvermogen op verschillende schaalniveaus, van ontwerpschets tot uitvoering. Adolf Loos schreef in 1910 zijn essay ‘Architectuur’ waarin hij stelde dat de architect de bouwkunst heeft gedegradeerd tot grafische kunst. Niet degene die het beste kan bouwen krijgt de meeste opdrachten, maar degene wiens werk op papier het best oogt. De beste tekenaar kan een slechte architect zijn, de beste architect een slechte tekenaar, provoceert Loos. Als hij het college van Raamwerk had kunnen bijwonen dan zou hij zeker, en terecht, beginnen twijfelen aan zijn stelling.

Dit open gastcollege is niet alleen bedoeld voor studenten. Architecten, stedenbouwkundige ontwerpers, beleidsmakers, ambtenaren, ondernemers en alle andere geïnteresseerden zijn welkom om geïnspireerd te worden.

Praktisch

Open gastcollege in het Engels
Dinsdag 6 maart 2018, 13u30
UHasselt, Campus Diepenbeek, Agoralaan Gebouw E
Lokaal C.03 –> wegens succes zal het college doorgaan in aula E-B05.
Inkom: gratis
Reserveer je plaats via info@architectuurwijzer.be

Foto Raamwerk

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *