Energyville
iris 13 januari 2017

Campus EnergyVille is gevestigd op de voormalige mijnsite van Waterschei in Genk. Er wordt onderzoek verricht naar duurzame energie en intelligente energiesystemen.

EnergyVille verenigt de onderzoeksinstellingen KU Leuven, VITO en imec. Een 200-tal specialisten doen er onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen voor gebouwen en steden. Hun onderzoek is toegespitst op hernieuwbare energie en slimme elektriciteitsnetten en energievoorzieningen voor steden, en dit met inbegrip van het transport binnen de steden met onder meer elektrische voertuigen.

Bedoeling is ook dat EnergyVille de uitvalsbasis wordt van het Vlaams Smart Grid Platform (SGF), een vzw die bedrijven en kennisinstellingen samenbrengt om van die intelligente energienetten (smart grids) een realiteit te maken. Het onderzoek en de technologische ontwikkeling binnen Energyville zullen op termijn leiden tot spin-offs en andere economische activiteiten.

Het unieke aan dit project is dat het gebouw en de omgeving zelf gebruikt zullen worden binnen het onderzoek dat erin uitgevoerd wordt. Er zal bijvoorbeeld worden nagegaan hoe centrale energie-opwekkers (zonnepanelen, kleine windparken) via de energienetten optimaal benut kunnen worden. Aangezien de eisen op het vlak van hernieuwbare energie en duurzaamheid zo hoog lagen, is er voor het gebouw ook gekozen voor een BREEAM-certificering.

 

Architecten Atelier Kempe Thill
Adres Thor Park 8310, 3600 Genk
Type Kantoor
Datum oplevering 2015

 

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *