Oproep: vormgever signalisatie
Brent 15 januari 2023

Sinds najaar 2022 vormt het cultureel centrum van Hasselt een extra thuisbasis voor Architectuurwijzer, naast C-mine Genk. De kleine foyer op de eerste verdieping is heringericht tot een aangename exporuimte. De huidige expo ‘CCHA omkaderd. Al vijftig jaar een levendig modernistisch gebouw‘ vormt hier de kick-off van een nieuwe reeks architectuurexpo’s. Architectuurwijzer organiseert ook lezingen in het CCHA.

Ondanks de mooie exporuimte en de interessante koppeling aan de kleine zaal, merken we dat bezoekers van het CCHA de weg naar de exporuimte niet spontaan vinden. Doorheen de centrale ’straat’ in het gebouw passeren dagelijks veel Hasselaren en andere bezoekers op hun weg van de grote stadsparking naar de binnenstad, de cafetaria, het onthaal en/of het toekomstig park aan de voorzijde. Deze mensen zouden we graag richting de exporuimte leiden. Een duidelijke verwijzing aan de zijtrap (zie foto boven) kan de doorstroom naar de exporuimte ongetwijfeld vergemakkelijken. Daarom zijn we op zoek naar een (grafisch) vormgever die – met respect voor de modernistische architectuur van Isia Isgour – één nieuwe opvallende signalisatie ontwerpt, die de weg wijst vanuit de straat naar de exporuimte. De exacte locatie, grootte en vorm van de signalisatie staan nog volledig open.

 

 

Ben jij de (grafisch) vormgever die we zoeken voor deze kleine ontwerpopdracht? Ben je ook bereid om de concrete uitvoering van deze signalisatie tot het einde op te volgen? Stuur je kandidatuur dan uiterlijk op 15 maart 2023 via mail naar info@architectuurwijzer.be. Je kandidatuur bestaat uit een curriculum vitae, een beknopt portfolio, een uurtarief en een motivatiebrief.

De minimum vergoedingen zijn gebaseerd op de loonbarema’s van Paritair Comité 329.01, sector cultuurspreiding.

 

Foto inzet   © Brent Vanheyst
Foto in tekst   © Steven Massart