Embuild en AW brengen circulair bouwen onder de aandacht
Lieve Drooghmans 7 september 2023

Circulariteit komt steeds sterker op de voorgrond als een belangrijk bouwprincipe. Circulair bouwen kan dan ook een wezenlijk verschil maken wat het verbruik van grondstoffen betreft. In 2022 was Limburg de eerste Vlaamse provincie die een officiële engagementsverklaring opstelde: het Manifest circulair bouwen Limburg. Dit gebeurde op initiatief van Embuild Limburg en POM Limburg.

Vanuit een gedeelde visie rond circulair bouwen is Architectuurwijzer dit jaar een partnerschap aangegaan met Embuild Limburg, met als doel het circulaire bouwen sterker onder de aandacht te brengen. Zo organiseren we op 26 oktober de lezing ‘Drie iconische gebouwen met erfgoedwaarde‘, in het cultuurcentrum Hasselt. Deze lezing vertrekt opnieuw van drie inspirerende voorbeelden, net zoals een vroegere lezingenavond rond circulariteit en erfgoed (te herbekijken via deze link).

Via onze gezamenlijke communicatie kunnen Embuild Limburg en Architectuurwijzer architecten en aannemers samenbrengen en zo meer zichtbaarheid geven aan het thema circulair bouwen.

 

Foto  Chocoladefabriek Tongeren – a2o

28/9/2023