Dichter wonen in dorpen
iris 13 oktober 2017

Op 11 oktober 2017 licht de Zwitserse architect Miroslav Sik enkele inspirerende woningbouwprojecten toe, die hij ontworpen heeft op maat van een dorp of kleine stad. Zo toont hij hoe een hoge dichtheid aan appartementen op een subtiele wijze kan ingepast worden in het bestaande weefsel, en zelfs bijdraagt tot de identiteit en kernversterking van een dorp.

Miroslav Sik ontwierp vier geschakelde appartementsgebouwen binnen een klein bouwblok in Haldenstein, een Zwitsers dorp van 900 inwoners.

Hij vertelt over de plannen voor de bouw van een nieuw wooncomplex met voorzieningen, in het centrum van Merenschwand, een Zwitsers dorp met 3300 inwoners.

Tot slot komt zijn project zorgwonen voor ouderen aan bod, in het stadje Zug dat 30.000 inwoners telt. Miroslav Sik illustreert hoe zorgwonen kan leiden tot kwalitatieve architectuur.

 

Deze lezing kadert binnen het thema “Dichter wonen / Collectief bouwen”. Binnen dit thema loopt momenteel ook de tentoonstelling “AT HOME / Building and Living in Communities“.
In de namiddag is Miroslav Sik één van de gasten op een expertengesprek rond coöperatief wonen.


Praktisch
Lezing Miroslav Sik in Engels
Woensdag 11 oktober 2017, 20u15
C-mine cultuurcentrum Genk, grote zaal
Inkom 10 euro, 5 euro voor studenten
Reserveer je plaats via C-mine cultuurcentrum

Partners Assiver, cpe, Desso, Vandersanden, C-mine cultuurcentrum, stad Genk

English version