Amsterdam Anders
Lieve Drooghmans 8 juni 2018

In Amsterdam blijft men aan een hoog tempo nieuwe woningen bouwen, om de jaarlijkse toestroom van 10.000 extra inwoners op te vangen. Met enkel huisje-tuintje kunnen de Amsterdammers de nood niet op een compacte manier opvangen. De stad zet dan ook in op nieuwe woningtypes. Rond het alom bekende stadscentrum groeit een hedendaagse rand met blitse buildings, innoverende woontypologieën en gloednieuwe stadslandschappen. Denk bijvoorbeeld aan Buiksloterham, een gebied in het noorden van Amsterdam, waar een interessante mix ontstaat van zowel ‘collectief particulier opdrachtgeverschap’ (CPO) als klassieke projectontwikkeling.

Amsterdam profileert zich graag als stad van de toekomst. Bij de stedelijke ontwikkeling is er daarom veel aandacht voor duurzame architectuur. Naast ecologisch geïnspireerde ingrepen kan Amsterdam ook uitpakken met enkele ‘Starchitecture’-projecten die het elan van de Nederlandse hoofdstad nog sterker kleuren.

Dit alles maakt Amsterdam dé stad bij uitstek voor een architectuurreis. Architectuurwijzer trok er naartoe op 7 en 8 juni 2018. Architecten die Amsterdam bezoeken, vinden zonder twijfel inspiratie in het programmaboekje Amsterdam Anders.

 

Partners Cantillana, cpe, Stone & Style by Ebema, Desso by Tarkett, Equitone by Eternit en Vandersanden

Uw reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *