Architectuurreis Lyon
iris 1 februari 2023

Lyon mag dan wel kleiner zijn dan de Franse hoofdstad Parijs, het moet niet inboeten op het vlak van architecturale splendeur. De rijkheid van de stad start in het historisch centrum uit 100 v.Chr. dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. In de nabije omgeving van Lyon zijn het klooster van Sainte-Marie de la Tourette en het cultuurhuis, het stadion, de Unité d’Habitation en de kerk in Firminy van Le Corbusier zeker een daguitstap waard.

Recenter zat het gerenommeerde architectenbureau Herzog & De Meuron aan de tekentafel met de Franse landschapsarchitect Michel Desvigne om de postindustriële wijk La Confluence te vernieuwen. Voor de uitwerking van dit masterplan werden architecten zoals Christian Kerez, Tatiano Bilbao en Manuel Herz uitgenodigd om de architectuur te realiseren.

Een boeiende dualiteit tussen historische en hedendaagse architectuur maakt van Lyon de ideale bestemming voor een verrijkende architectuurreis.

 

Praktisch

Deze reis is bedoeld voor architecten en andere beroepsgerelateerde professionals.
Het aantal plaatsen is beperkt. Max. 3 architecten per bureau.

Van donderdag 20 april tem zondag 23 april 2023.

Vroegboekprijs t.e.m. 28 februari: 605 euro voor een eenpersoonskamer, 565 euro voor een tweepersoonskamer
Vanaf 1 maart: 655 euro / 615 euro.

 

Inbegrepen in de prijs:

  • Treinreis heen en terug vanuit Brussel Zuid met TGV
  • Verplaatsingen ter plaatse
  • 3 overnachtingen met ontbijt in hotel Mama Shelter
  • Inkomgelden en gidsen

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier. Je inschrijving is pas definitief na betaling op rekeningnummer BE31 7350 0571 0355 van Architectuurwijzer vzw met vermelding van ‘Lyon + naam’. Kosteloos annuleren kan t.e.m. 1 april 2023. Daarna wordt 10% in rekening gebracht, tenzij er een vervanger kan gevonden worden.

 

Partners  cpeCedralEquitone, Ebema_Stone&Style,  Tarkett, Vandersanden

 

Foto’s  Sainte-Marie de la Tourette (Le Corbusier), La Confluence (Christian Kerez), Firminy (Le Corbusier), La Confluence (Herzog & De Meuron)