LOD / Atelier Bildraum – Babel
Lieve Drooghmans 18th May 2020

C-mine kondigt ‘Babel’ aan, een ontroerend alledaags theaterstuk van LOD / Atelier Bildraum. Babel is de stad waarin alle steden huizen. Een eindeloze bouwwerf waar het tijdelijke een staat van permanentie is geworden. Het onderweg zijn een bestemming. En waar metrolijnen, roltrappen en liften de collectieve verplaatsing verheffen tot ritueel. Het theaterstuk drijft op de klanklandschappen van ZONDERWERK van het duo Linde Carrijn & Dijf Sanders.

Zwevend langs kilometers glas,
vanuit de ijle lucht die tussen de bouwmassa vloeit,
zien we door een venster de bewoner,

die na een lange dag op bed neerploft.
Erboven, eronder en ernaast hetzelfde.
Het zijn de dagelijkse routines van het leven als atoom.

Na de voorstellingen bildraum (2014) over het huis, en in between violet & green (2017) over het landschap, portretteert Steve Salembier van Atelier Bildraum in babel de 21ste-eeuwse stad. Live op scène dissecteert hij de metropolis als een ‘onaangepaste biotoop’. Aan de hand van maquettes, fotografie, video en projectie toont hij hoe de verhoudingen tussen het individu en zijn leefomgeving fundamenteel wijzigden en onderworpen zijn aan nooit eerder geziene, extreme condities.

Drijvend op klanklandschappen van  ZONDERWERK – Linde Carrijn (‘Vermist’) & Dijf Sanders (Teddiedrum, The Violent Husbands) – is ‘babeleen voorstelling met de beat als ademhalingsfrequentie van de hedendaagse kosmopool. Soms bezwerend repetitief, dan weer ontroerend alledaags.

 

Praktisch

Theater LOD / Atelier Bildraum – Babel
Woensdag 21 oktober 2020, 20u15
C-mine Genk – kleine zaal
Inkom 16 euro, 11 euro voor studenten
Koop je tickets via C-mine.

Foto  © Salih Kilic

Credits

concept, tekst & spel Atelier Bildraum (Steve Salembier)
soundtrack ZONDERWERK (Linde Carrijn & Dijf Sanders)
dramaturgie Tom Rummens
licht & geluid Pino Etz
productieleiding Rozemarijn Vankalmthout
productie LOD muziektheater