Webinar – Coöperatief wonen: een antwoord op de wooncrisis
Lieve Drooghmans 5th November 2020

Dat ons land met een wooncrisis zit, is duidelijk. De stijgende prijzen op de koopmarkt halen regelmatig het nieuws, minder bekend is de problematiek op de huurmarkt die voor lagere inkomens nog nijpender is. We hebben een antwoord nodig op vele fronten: van meer sociale woningen, betaalbare huurwoningen tot nieuwe woonvormen zoals coöperatief wonen.

In de webinar ‘Coöperatief wonen: een antwoord op de wooncrisis’ brengen Cera, Oikos en Architectuurwijzer een aantal sprekers samen om het potentieel van coöperatief wonen toe te lichten. Na een inleiding door Dirk Holemans (coördinator Oikos – Denktank voor sociaal-ecologische verandering) over de globale woonproblematiek, gaan Lieve Jacobs (adviseur coöperatief ondernemen bij Cera) en Peggy Totté (architect-stedenbouwkundige bij Architectuurwijzer) met elkaar in gesprek, gevolgd door een Q&A. De webinar wordt gehost door studio 3hoog.

 

 

Praktisch

Webinar ‘Coöperatief wonen: een antwoord op de wooncrisis’
Dinsdag 8 december 2020 van 20 tot 22 uur
Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht en kan tot 3 december via de website van Cera.

 

Blijf op de hoogte van onze werking rond coöperatief wonen via de overzichtspagina ‘Wooncoöperatie als nieuw woonmodel voor Vlaanderen‘.
Lees ook het artikel ‘Gezocht: lefgozers voor wooncoöperaties‘ (Lieve Jacobs & Peggy Totté, Oikos 96, 4/2020 Wonen).

 

Foto  Greencity, Zürich © Peggy Totté

05/11/2020