Kerkhofhuis
iris 10th March 2006

Helaas moet men vaststellen dat er momenteel nog te weinig aandacht wordt geschonken door diverse overheden aan het vormgeven van bijzondere – symbolische – publieke ruimten. De uitbreiding van de begraafplaats Bilzen is hier gelukkig een uitzondering op en toont dat het ook anders kan. De ontwerpers slagen erin om op een gepaste wijze het metafysische van het leven en de dood ruimtelijk te vertalen. Met een juiste landschappelijke visie en gevoeligheid, een sober materiaalgebruik en zorg voor scenografie slaagt dit project volgens de jury erin om een juist antwoord te geven op het programma. Symboliek wordt hier oprecht gehanteerd binnen architectuur.

Architect Cleuren-Merken architecten
Adres Stedelijke begraafplaats, Bilzen
Type Kerkhof, religie
Datum oplevering 2006