Charlotte Van den Broeck – Waagstuk
Lieve Drooghmans 17th May 2020

C-mine presenteert ‘Waagstuk’, een theaterstuk naar het boek ‘Waagstukken’ van dichteres Charlotte Van den Broeck. Ze gaat samen met acteur Lucas Vandervorst en singer-sonwgwriter Bert Dockx op zoek naar het menselijke falen. Ze passen deze zoektocht toe op de architectuur, die ‘gevaarlijke mix van almacht en impotentie’ volgens sterarchitect Rem Koolhaas. Tussen die twee extremen laveert het boek en zo brengt het de tragiek van de menselijke conditie in kaart.

Charlotte Van den Broeck is met niet meer dan twee dichtbundels al een gevestigde dichteres in ons taalgebied. Haar faam heeft ze in de herfst van 2019 nog vergroot dankzij haar prozadebuut ‘Waagstukken’ (Arbeiderspers), dat wijd en zijd bejubeld werd: ‘verfijnde stijl’ (De Standaard), ‘een meesterlijk verteller’ (NRC), ‘ongewoon en kwetsbaar tegelijkertijd’ (Trouw). ‘Waagstukken’ werd overigens in tal van jaaroverzichten geciteerd als een van de beste boeken van 2019.

Behoud de Begeerte zet met ‘Waagstuk’ de traditie voort om jonge schrijvers een groot podium te geven en bracht een uitgelezen trio samen: naast de auteur zelf, ook haar mentor en meesterverteller Lucas Vandervost en singer-song writer Bert Dockx, de onvolprezen frontman van Flying Horseman, met wie ze in 2016 het podium van Saint Amour deelde. Dockx componeert voor ‘Waagstuk’ nieuwe muziek.

Praktisch

Theater Behoud de Begeerte – Waagstuk
Woensdag 27 januari 2021, 20u15
C-mine Genk – kleine zaal
Inkom 16 euro, 11 euro voor studenten
Koop je tickets via C-mine. De verkoop start op 1 december 2020.

Foto  © Koen Broos

Credits

auteur Charlotte Van den Broeck
acteur Lucas Vandervost
muziek Bert Dockx
techniek Karel Marynissen
licht en scenografie Hugo Moens
promotie Julia Willaert
financiën Jasmien Dieltiens
dramaturgie Amber Maes
video en productie Leander Coorevits
regie Luc Coorevits